Knedlíčky z kuřecího masa zapečené s omáčkou se žampiony
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 700 g Kuřecí prsa
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 120 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 600 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1616 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 1881 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 305.3 mg
 - Draslík 1253.4 mg
 - Vláknina 3976.1 mg
 - Vitamín A 3976.1 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a nakrájená kuřecí prsa rozmixujeme se šlehačkou, pepřem a solí. Z hmoty lžičkami vytvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucího drůbežího vývaru. Vaříme zhruba 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na omáčku připravíme z očištěných a pokrájených žampionů. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony, vmícháme víno a smetanu. Na mírném plameni necháme omáčku zredukovat až do zhoustnutí. Na závěr přimícháme jemně posekanou petrželovou nať.
 - 
                                3
Okapané knedlíčky vložíme do zapékací mísy, přelijeme žampionovou omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zhruba čtvrt hodiny.