Pečená perlička s cibulkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 3490 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 274.5 mg
 - Draslík 2068.5 mg
 - Vláknina 23507.5 mg
 - Vitamín A 23507.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou perličku rozporcujeme, prsa a stehna dáme stranou, ze zeleniny a zbylého masa uvaříme vývar, který zredukujeme na hustou šťávu.
 - 
                                2
Prsa a stehna osolíme a orestujeme po obou stranách na pánvi na másle. Nejdříve opékáme stranu s kůží, celkem restujeme asi 4 minuty (2 minuty z každé strany.) Maso potom vložíme na pekáč do středně vyhřáté trouby, přidáme kousek másla a pečeme jen několik minut.
 - 
                                3
Na pánev s tukem po perličce dáme nakládané cibulky, mírně je orestujeme, zalijeme vínem a 2 lžícemi zredukované šťávy z vývaru.
 - 
                                4
Pečené maso upravíme na talíře spolu s cibulkami a šťávou.
 - 
                                5
Ihned podáváme.