Římský salát na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 2.1 mg
 - Draslík 416.6 mg
 - Vláknina 7287.5 mg
 - Vitamín A 7287.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme máslo, saláty rozpůlíme podélně a řezem dolů je vložíme na pánev. Necháme opékat 1-2 minuty, až začnou okraje karamelizovat. Vmícháme sůl, pepř, bylinkové máslo, tymián, lehce podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme 4 minuty dusit. Vyjmeme děravou naběračkou a upravíme na talíře, přelijeme máslovou šťávou.