Dýňová polévka s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1238 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 21.6 mg
 - Draslík 1725.4 mg
 - Vláknina 5066.3 mg
 - Vitamín A 5066.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyzrálou dýni oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semena a dužinu nakrájíme nadrobno. Nastrouháme parmezán a dáme ohřát drůbeží vývar.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky dýně, zesílíme oheň a dýni zprudka opékáme. Když je zcela měkká, přimícháme nastrouhaný parmezán a zalijeme horkým vývarem. Když polévka začne vřít, zmírníme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.
 - 
                                3
Necháme polévku trochu zchladnout, rozmixujeme ji, propasírujeme sítem a zjemníme smetanou.
 - 
                                4
Opět ji přivedeme k varu, osolíme (pozor, parmezán je dostatečně slaný), opepříme čerstvě umletým pepřem a podáváme.