Králičí stehna s houbovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 500 g Králičí maso
 - 14 g Máslo čerstvé
 - 10 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 2 g Tymián čerstvý
 - 3 g Rozmarýn čerstvý
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Víno bílé
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 0.09 dl Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1185 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 130.5 mg
 - Draslík 749.8 mg
 - Vláknina 3871.5 mg
 - Vitamín A 3871.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme králičí stehna 2-3 minuty z každé strany a přendáme do pekáče. Na výpeku z masa osmažíme cibuli nadrobno, zalijeme vývarem a vínem a nakonec šlehačkou, promícháme a necháme přejít varem. Omáčku vlijeme do pekáče s masem, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu, během pečení podléváme.
 - 
                                2
Na pánvi zatím rozpálíme máslo a zprudka na něm osmahneme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a necháme krátce podusit. Ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem. Upečená stehna rozdělíme na talíře, houby vmícháme do šťávy v pekáči a hotovou omáčkou přelijeme maso.