Domácí chléb z ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 4.2 mg
 - Draslík 9.6 mg
 - Vláknina 10353 mg
 - Vitamín A 10353 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse důkladně smícháme vločky, mouku, droždí a sůl. Pak přilijeme mléko a vodu, vše promícháme a vytvoříme těsto, která má konzistenci husté ovesné kaše.
 - 
                                2
Těsto přelijeme do zapékací formy a vložíme ji do studené trouby, kterou zapneme, nastavíme na 110 stupňů Celsia. Při této teplotě chléb pečeme 45 minut. Pak teplotu zvýšíme na 180 stupňů a chléb pečeme ještě dalších 50 až 60 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.
 - 
                                3
Upečený chléb necháme ve formě mírně vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme před krájením vychladnout úplně.