Zimní zeleninová hustá polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 104 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 466.5 mg
- Vláknina 8995.2 mg
- Vitamín A 8995.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané, omyté, na kostičky nakrájené brambory, omyté, oškrábané a na kolečka nakrájené mrkve, omytý a na kolečka nakrájený pórek, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut doměkka. 
- 
                                2Část uvařené polévky dáme do mixéru a rozmixujeme. Do hotového pyré přišleháme tolik vývaru, aby měla polévka dostatečnou hustotu. 
- 
                                3Pozor, abychom polévku nepřešlehali, protože bramborový škrob by ji mohl změnit v lepkavou kaši. 
- 
                                4Dochutíme a polévku podáváme horkou s jemně nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        