Karbanátky z rybího masa
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 400 g Tuňák v oleji
 - 150 g Strouhanka
 - 100 g Majonéza
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 79.3 mg
 - Draslík 1375.1 mg
 - Vláknina 13785.2 mg
 - Vitamín A 13785.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.2 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme v osolené vodě 15 minut, až změknou. Poté je slijeme a v misce rozšťoucháme s majonézou, necháme 30 minut chladnout.
 - 
                                2
Omyté šalotky a petrželovou nať jemně nasekáme, rybí maso rozebereme na kousky a vše zamícháme do rozšťouchaných brambor. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Vytvoříme placky, poprášíme je moukou a obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm opékáme 3-4 minuty po každé straně, dokud nemají zlatavou barvu a nejsou křupavé. Opečené zbavíme přebytečného tuku savým papírovým ubrouskem.
 - 
                                5
Podáváme ozdobené citronem.