Kuřecí křídla s rajčaty a okrou
Suroviny
- 800 g Kuřecí křídla
 - 360 g Rajčata
 - 500 g Okra - Ibišek jedlý
 - 250 g Šunka dušená
 - 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Vývar drůbeží
 - 1.5 dl Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 129.5 mg
 - Draslík 772 mg
 - Vláknina 15438 mg
 - Vitamín A 15438 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná kuřecí křídla omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem.
 - 
                                2
Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme ji na tenké plátky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Rajčata omyjeme, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme je na kostky. Okru omyjeme a odkrojíme konce. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Šunku nakrájíme na nudličky. Malé nakládané kukuřičky scedíme z nálevu a necháme je okapat.
 - 
                                3
V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kuřecí křídla zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme maso, na omastek vložíme cibuli s česnekem, krátce, asi 1 minutu restujeme, přidáme papriky, okru, šunku, promícháme a restujeme další minutu, pak přidáme rajčata, protlak, vývar a víno.
 - 
                                4
Vše promícháme, vložíme nazpět maso, hrnek zakryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 35-40 minut.
 - 
                                5
Omyjeme petrželku kudrnku s pažitkou. Bylinky drobně pokrájíme. Když je maso měkké, směs dochutíme solí, každou porci ozdobíme bylinkami a servírujeme.