Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami
Suroviny
- 380 g Špenátový protlak mražený
 - 250 g Cottage sýr
 - 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Paprika červená
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 129.8 mg
 - Draslík 334.8 mg
 - Vláknina 5987.6 mg
 - Vitamín A 5987.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červené omyté masité papriky dáme na rozpálený gril. Budeme grilovat asi 15-17 minut, papriky v průběhu grilování otočíme, ztlumíme gril a když začnou černat a sklovatět, dáme je do misky, zakryjeme je a necháme vychladnout. Poté je rozkrojíme, odstraníme zrníčka, slupku stáhneme a nakrájíme na proužky. Vrátíme je zpět do misky, posypeme sušeným rozdrceným chilli, promícháme a znovu necháme odpočinout.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 165°C. Mezitím, než se ugrilují papriky, v rendlíku rozehřejeme lžíci olivového oleje, vložíme na něj mražený špenátový protlak a pod pokličkou ho podusíme, asi 10 minut, občas promícháme. Podušený špenát vložíme do síta, aby z něj odkapala voda, pak dáme do mísy o dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, špetkou muškátového oříšku, špetkou zázvoru, rozdrceným česnekem, čerstvým cottage sýrem, nastrouhaným sýr Gran Moravia a trochu rozšlehanými vejci. Špenátovou směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vytřeme olivovým olejem. Do poloviny ji naplníme 1/2 špenátovou směsí, na ni poklademe grilované papriky, které pokryjeme 2/2 špenátu. Formu dáme do trouby a pečeme přibližně 25-35 minut.
 - 
                                3
Opečenou špenátovou nádivku necháme 5-7 minut vychladnout, pak formu opatrně překlopíme na podlouhou mísu, nakrájíme porce a podáváme.