Špagety s omáčkou Puttanesca
Suroviny
- 30 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 45 g Olivy černé
 - 5 g Chilli koření mleté
 - 30 g Ančovičky konzervované
 - 850 g Passata (drcená rajčata)
 - 500 g Špagety
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 996 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 11.5 mg
 - Draslík 184.9 mg
 - Vláknina 8710.9 mg
 - Vitamín A 8710.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji asi 1 minutu, průběžně promícháváme při střední teplotě drcený česnek, petrželku a chilli.
 - 
                                3
Vložíme rajčata a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou směs podusíme zhruba 5 minut.
 - 
                                4
Do omáčky přidáme kapary, nakrájené ančovičky a nasekané olivy a dalších 5 minut mícháme. Podle chuti opepříme. Těstoviny zalijeme omáčkou a opatrně protřeseme, aby omáčka těstoviny rovnoměrně pokryla. Porce ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.