Brambory sladké s ořechovým salátem
Suroviny
- 125 g Celer bulvový
 - 50 g Ořechy pekanové
 - 500 g Brambory sladké (Batáty)
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Čekanka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 587.2 mg
 - Vláknina 9934 mg
 - Vitamín A 9934 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vroucí vodou vaříme sladké brambory 5 minut. Poté necháme okapat a dáme stranou vychladnout.
 - 
                                2
Jsou-li vlažné, vmícháme nastrouhaný celer, nakrájený řapíkatý celer, pokrájené jarní cibulky a nasekané pekanové ořechy.
 - 
                                3
Mísu obložíme listy čekanky a pokapeme citronovou šťávou. Směs sladkých brambor přemístíme doprostřed mísy.
 - 
                                4
V misce ušleháme rostlinný olej, vinný ocet, třtinový cukr a tymián. Touto zálivkou přelijeme salát.
 - 
                                5
Ihned podáváme.