Koláčky sýrové s mandlemi
Suroviny
- 225 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 25 g Cukr moučkový
 - 50 g Mandle mleté
 - 60 g Hrozinky
 - 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
 - 2 kávová lžička Želatina
 - 0.5 kávová lžička Limetková kůra
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 balení Sušenky Amaretti
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 117.8 mg
 - Vláknina 1891 mg
 - Vitamín A 1891 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C, sušenky nasypeme do plastikového sáčku, uzavřeme a rozdrtíme na malé kousky válečkem. Drobečky vyndáme ze sáčku, dáme do misky a smícháme s našlehaným bílkem.
 - 
                                2
Vyložíme pečícím papírem plech a rozmístíme na něj 4 cukrářské kroužky. Sušenkové drobky rozdělíme na 4 díly a vysypeme je do připravených kroužků a lžící je upěchujeme. Pečeme 10 minut, aby bylo pečivo křehké a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Sýr ušleháme s mandlovou esencí, mletými mandlemi, limetkovou kůrou, hrozinkami a cukrem.
 - 
                                4
Želatinu necháme rozpustit ve vroucí vodě a vmícháme limetkovou šťávu. Vmícháme do sýrové směsi a naneseme ji na sušenkový základ. Urovnáme povrch a 1 hodinu necháme chladit.
 - 
                                5
Sýrové koláčky uvolníme z plechu a přemístíme na talířky. Ozdobíme praženými mandlemi a podáváme.