Rizoto s uzeným kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 146 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 51.1 mg
- Vláknina 7594.4 mg
- Vitamín A 7594.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme dvě větší mrkve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou petrželku. Dále obereme a na malé proužky nakrájíme maso ze čtyř velkých uzených stehen a otevřeme malou konzervu sterilovaného hrášku. 
- 
                                2V kastrole na másle podusíme plátky mrkve a když změkne, přidáme kuřecí maso a sterilovaný hrášek s polovinou nálevu. Necháme prohřát, promícháme s horkou dušenou rýží a osolíme. Pomocí sběračky namáčené v horké vodě pak vyklápíme kopečky rizota na talíře. 
- 
                                3Porce rizota podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        