Kachní játra s portským a jahodami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 772.5 mg
- Draslík 518.9 mg
- Vláknina 4280 mg
- Vitamín A 4280 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky. 
- 
                                2Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a restujeme tak, aby uvnitř zůstala středně propečená. Játra vyjmeme na papírovou utěrku. 
- 
                                3Tuk z pánve slijeme a dno otřeme papírem, aby zůstalo jen mastné. Do horké pánve přilijeme portské víno, které vzplane. Několik vteřin flambujeme, omáčka zhoustne a ztmavne. 
- 
                                4Na plátky jablek položíme plátky jater, zalijeme je omáčkou z portského vína, ozdobíme krystalky mořské soli a doplníme omytými, překrojenými jahodami. 
- 
                                5Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        