Tabouleh z hladkolisté petrželky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Rajčata
  • 30 g Okurka salátová
  • 30 g Cibule červená
  • 200 g Petržel hladkolistá
  • 50 g Bulgur vařený
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 25 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 48.3 mg
  • Vláknina 1064.6 mg
  • Vitamín A 1064.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytou hladkolistou petržel a jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme omytá rajčata nakrájená na kostičky, oloupanou červenou cibuli nasekanou najemno a předem uvařený bulgur.

  • 2

    Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a skořicí. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou mátu. Vše zlehka promícháme.

Komentáře k receptu