Uzené kuře s hráškovou kaší
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 886 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 41 g
- Sodík 4780 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 267.3 mg
- Vláknina 20601.2 mg
- Vitamín A 20601.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Střední uzené kuře vaříme asi na 10 minut v neslané vodě, poté ho vykostíme, rozdělíme na porce a udržujeme v teple. Konzervu konzervovaného hrášku otevřeme a scedíme. Hrášek pak se lžicí vývaru z kuřete dohladka rozmixujeme. 
- 
                                2V malém kastrolku rozpustíme máslo a 2 lžíce vlijeme do rendlíku na plotně. Přidáme umixovaný hrášek, sůl a pepř, přilijeme smetanu, metlou ušleháme a povaříme. 
- 
                                3Na talíře klademe hráškovou kaši, na ní kuřecí maso a porce pak pokropíme rozpuštěným máslem. 
- 
                                4Pokrm podáváme se sladkokyselými okurkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        