Italské rizoto s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 593 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 531 mg
 - Vláknina 3184 mg
 - Vitamín A 3184 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby necháme chvíli namočené ve sklenici vody.
 - 
                                2
V pánvi na másle a oleji osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme hrst rýže a podlijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme houby a vše zalijeme suchým bílým vínem. Za stálého míchání vaříme, odpařujeme tekutinu, postupně přidáváme rýži a přiléváme další vývar. Stále mícháme, až do odpaření tekutiny a změknutí rýže.
 - 
                                3
Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný sýr, osolíme a znovu mícháme až do doby, kdy bude mít rizoto krémovou konzistenci.
 - 
                                4
Při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.