Polévka s opečenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 718.4 mg
 - Vláknina 7369.8 mg
 - Vitamín A 7369.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Italský chléb Tramezzini rozložíme na pečicí plech. Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech s chlebem do ní vložíme. Necháme ho 2 minuty opékat. Omytá rajčata (připravíme si kilo čerstvých zralých rajčat, dalších 250 gramů později vezmeme z konzervy) si nakrájíme na plátky a buď naskládáme na gril, nebo je opečeme na pánvi. Pak sundáme rajčata z plotny, přeložíme je do misky a vložíme do ledničky, kde je necháme vychladnout. Chladná opečená rajčata dáme do kuchyňského mixéru a přidáme k nim ještě 250 gramů konzervovaných rajčat včetně šťávy. Rozmixujeme je dohladka. Ke směsi v mixéru přilijeme vinný ocet, olivový olej, pocukrujeme, osolíme, opepříme a přidáme opečený chléb. Vše znovu rozmixujeme a dáme do chladničky vychladit. Do hlubokých talířů rozdělíme na malé kousky nakrájený sýr mozzarella a čerstvou bazalku. Pak sýr přelijeme studenou polévkou. Na závěr ještě dochutíme zakápnutím olivovým olejem a čerstvě namletým pepřem.