Ravioli s parmezánem a tatarákem
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 50 g Šalvěj sušená
 - 200 g Hovězí svíčková
 - 50 g Tymián čerstvý
 - 200 g Mouka pšeničná - Semolina
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 7 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 420 mg
 - Draslík 384.2 mg
 - Vláknina 7869.7 mg
 - Vitamín A 7869.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si prkénko, na které nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat.
 - 
                                2
Do menšího hrnce vlijeme smetanu a vaříme, dokud ji nesvaříme na polovinu. V okamžiku, kdy sejmeme kastrol z ohně, nasypeme parmezán a promícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem. Pak vložíme do chladničky, kde necháme náplň úplně ztuhnout.
 - 
                                3
Z odpočinutého těsta vyválíme tenký plát. Z něho kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko vkládáme lžičku připravené ztuhlé náplně. Kraje koleček z těsta přeložíme a stiskneme tak silně, aby náplň nevytékala. U vytvořených půlměsíčků ještě přehneme rohy k sobě a také přitiskneme. Vaříme v osolené vodě, úplně stačí velmi krátce, dokud ravioli nevyplavou na povrch. V pánvi rozpustíme máslo, přihodíme lístky šalvěje a zahříváme, Šalvěj mírně orestujeme a pak na ni přidáme uvařené ravioli. Zlehka promícháme, aby se těstoviny mírně obalily v tuku.
 - 
                                4
Najemno nakrájíme syrové hovězí maso. Přidáme žloutek, tymián a přisypeme sůl a pepř. Mírně promícháme.
 - 
                                5
Na talíř naložíme tatarák a kolem něj těstoviny, které ještě zvrchu zalijeme šalvějovým máslem.