Dušená směs z ryb a mořských živočichů
Suroviny
- 100 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Petržel - nať
 - 50 g Šalotka
 - 200 g Treska aljašská
 - 5 g Chilli paprička sušená
 - 200 g Mušle slávky
 - 200 g Mořský vlk
 - 100 g Mušle srdcovky
 - 200 g Mořský ďas
 - 250 g Rajčata Cherry
 - 4 krajíc Chléb toastový
 - 100 ml Olej olivový
 - 70 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 4 ks Langusta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 984 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 96.7 mg
 - Draslík 1399.6 mg
 - Vláknina 10262.2 mg
 - Vitamín A 10262.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z ryby mořského vlka odstraníme šupiny a vyndáme vnitřnosti. Rybu rozkrájíme na filety a odložíme. Očištěnou tresku a mořského ďasa rozkrájíme na kousky, které by odhadem neměly mít více než 50 g. Langusty a krevety rozpůlíme a vyndáme střívko.
 - 
                                2
Chilli papričku nasekáme nadrobno, oloupané stroužky česneku také pokrájíme na malé kousky. Do kastrolu vlijeme asi 50 ml olivového oleje a papričky a česnek na něm orestujeme. Pak do pánve přidáme mušle srdcovky i slávky a kostru z mořských vlků. Přilijeme bílé víno, zeleninový vývar, přidáme do kastrolu i cherry rajčátka. Vývar necháme ztlumeném plameni z větší části vyvařit, osolíme ho a opepříme. Kostry z ryby vyndáme a přidáme ke směsi i kousky tresky a mořského ďasa a vlka. Přiklopíme kastrol poklicí a ještě 3 minuty necháme dusit. Pak jemně vyndáme kousky ryb. Do kastrolu vložíme hrubě nasekanou petrželku a zbylou část olivového oleje. Už ovšem nic nevaříme, protože petrželka by nebyla dobrá. Vlijeme směs do hlubokých talířů, naskládáme do ní vyjmuté kousky ryb a ještě opepříme čerstvě umletým pepřem.
 - 
                                3
Jako přílohu podáváme opečené krajíce chleba.