Pečené lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 300 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 722.7 mg
  • Vláknina 17734.8 mg
  • Vitamín A 17734.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme je a necháme chvíli stát. Potom je osušíme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 2

    Cibuli pokrájíme na kolečka, osmažíme na oleji a přidáme oloupaná, na kousky rozkrájená rajčata, utřený česnek, sůl, pepř a špetku cukru. Uvaříme hustou kaši.

  • 3

    Plátky lilků rozložíme na pomaštěný plech, na každý plátek dáme trochu rajčatové směsi. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Pokrm můžeme podávát teplý nebo studený.

Komentáře k receptu