Dušená zelenina na kari
Suroviny
- 200 g Brokolice
 - 200 g Květák
 - 200 g Karotka baby
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 60 ml Protlak rajčatový
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Hrušky
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kari koření
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 1.5 mg
 - Draslík 534.7 mg
 - Vláknina 11507.2 mg
 - Vitamín A 11507.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji restujeme sedm minut cibuli nadrobno a prolisované stroužky česneku. Poté přidáme kostičky hrušek a restujeme dalších sedm minut, můžeme během toho přilít trochu vody. Pak přimícháme protlak a kari, po dvou minutách ještě vývar, osolíme, opepříme a přivedeme k varu na patnáct minut.
 - 
                                2
Poté přisypeme mrkev a dusíme pět minut. Pak přidáme brokolici a květák. Za deset minut posypeme pokrm koriandrem.