Směs pro všední dny
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Vývar zeleninový
 - 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 6 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 860 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 42.6 mg
 - Draslík 863.6 mg
 - Vláknina 19236.6 mg
 - Vitamín A 19236.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stopky lilku odřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety očistíme a nakrájíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm lilek, pokrájenou cibuli, česnek, cukety a chilli papričky. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu, garam masalu a povaříme 30 vteřin. Přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a vývar. Povaříme 10 minut, poté přidáme okapanou cizrnu a dalších 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Přimícháme nasekanou mátu a smetanu a zahřejeme.
 - 
                                4
Podáváme horké.