Vinná omáčka s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 633 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 14.2 mg
 - Draslík 461.1 mg
 - Vláknina 2725 mg
 - Vitamín A 2725 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátečky, pažitku posekáme na jemno.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hříbky, osmahneme, přidáme cibuli, pažitku, promícháme a zasypeme moukou. Až se mouka rozpustí v tuku a jemně osmahne, přilijeme vývar, kořeněné červené víno, povaříme, posypeme mletou paprikou a ještě vaříme asi 20 minut. Ochutíme worcesterem, vyvaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.