Bruschetta s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Šalotka
  • 1.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička paprička jalapeňo
  • 2 ks Rajčata
  • 12 ks Olivy černé
  • 1 ks Bageta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1209 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 59.3 mg
  • Vláknina 7611.9 mg
  • Vitamín A 7611.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na kostičky a smícháme je s najemno nasekanou šalotkou, octem, jalapeňo papričkami (také nasekanými na jemno), olivami nakrájenými na kolečka. Osolíme a opepříme a necháme hodinu odpočívat.

  • 2

    Poté rozpálíme troubu na 180 °C.

  • 3

    Bagetu nakrájíme na plátky a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme olejem a pečeme 7-10 minut.

  • 4

    Na každý plátek dáme 1-2 lžíce rajčatové směsi a podáváme ještě teplé.

Komentáře k receptu