Cheesecake z podmáslí
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
 - 7 g Sůl
 - 7 g Muškátový oříšek mletý
 - 250 g Lesní plody - mražené
 - 300 g Sušenky BeBe světlé jemné
 - 375 ml Podmáslí nízkotučné
 - 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Noe pšeničná mouka hladká
 - 3 polévková lžíce Cukr moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 463 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 103.3 mg
 - Draslík 29.2 mg
 - Vláknina 4350 mg
 - Vitamín A 4350 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušenky rozdrtíme na prach - buď v mixéru, pomocí hmoždíře nebo mikrotenového sáčku a válečku na těsto.
 - 
                                2
Máslo rozpustíme, ale dáme pozor aby nebylo horké. Spolu s vanilkovým extraktem ho vlijeme do sušenek a prsty propracujeme.
 - 
                                3
Touto drobenkou vysypeme dortovou formu a sušenky pořádně udusáme. Nezapomeňte na malé okraje ze sušenkového těsta. Pokud se vám zdá, že těsto nedrží moc pohromadě, nezoufejte. Ať do něj nalijeme náplň a upečeme, těsto se zpevní.
 - 
                                4
Pečeme 8 minut na 180 °C.
 - 
                                5
Mezitím si připravíme náplň: v jedné míse smícháme mouku, cukr moučka, muškátový oříšek a sůl, v druhé podmáslí a vejce, které dobře prošleháme. Do tekuté směsi přidáme sypkou směs a pořádně prošleháme.
 - 
                                6
Na předpečený korpus nalijeme podmáslovou směs (zdá se příliš řídká, ale nebojte, ztuhne) a nasypeme lesní ovoce.
 - 
                                7
Pečeme asi 30 minut.
 - 
                                8
Koláč je hotový, až je směs ztuhlá.