Rybízový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 250 g Rybíz červený
  • 40 g Zázvor celý
  • 250 g Cukr krupice
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 125 g Chléb konzumní
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 344.5 mg
  • Draslík 213.7 mg
  • Vláknina 6575 mg
  • Vitamín A 6575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychlazený tuk rozkrájíme na menší kousky, smícháme s chlebem nakrájeným na drobné kousky.

  • 2

    Zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné těsto.

  • 3

    Do těsta přimícháme omytý osušený rybíz, nastrouhaný zázvor a 100 g cukru.

  • 4

    Těsto nalijeme do vymazané formy, zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní 120 minut při 200°C.

  • 5

    Po upečení necháme zcela vystydnout.

  • 6

    Zbytek mléka svaříme s rozpůlenou vanilkou, odstavíme a přiklopené necháme louhovat.

  • 7

    Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přilijeme teplé mléko, ze kterého jsme odstranili vanilku.

  • 8

    Směs dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.

  • 9

    Pudink servírujeme společně s krémem, ozdobíme jej kuličkami rybízu.

Komentáře k receptu