Celerový salát s Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 423.4 mg
  • Vláknina 3323.8 mg
  • Vitamín A 3323.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.

  • 2

    Po vychladnutí celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a opepříme. Zalijeme jogurtem rozmíchaným s nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu