Pěna z čokolády a smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čokoláda na vaření
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 232.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 10500 mg
  • Vitamín A 10500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V další míse ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny rum s vejci a odstavíme. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a šleháme, až je hmota hladká.

  • 2

    V míse šlehačem ušleháme smetanu dotuha a tenkým pramínkem přiléváme čokoládovou směs za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota.

  • 3

    Pěnu rozdělíme do pohárů a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu