Hruškový salát s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 60 ml Olej olivový
  • 10 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Řeřicha
  • 3 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 156.9 mg
  • Vláknina 3813.1 mg
  • Vitamín A 3813.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytou a osušenou řeřichu smícháme ve vhodné nádobě s tenkými plátky hrušky a přelijeme hustým dresingem, který jsme připravili rozšleháním olivového oleje s citronovou šťávou, octem a pepřem. Na talíři zdobíme strouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu