Pečená rajčata se smetanovými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 350 g Rajčata Cherry
  • 0.6 ml Olej olivový
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 543.1 mg
  • Draslík 417.5 mg
  • Vláknina 1914.8 mg
  • Vitamín A 1914.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a naskládáme do zapékací mísy, pokapeme olejem. Pažitku nasekáme na malé kousky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Rajčata dáme péct při 180 °C na 20 minut, poté rozdělíme na talíře. Máslo rozpálíme, nalijeme do pánve vaječnou směs a za stálého míchání upravujeme 5 minut. Rozdělíme na talíře k rajčatům a posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu