Mandlový pudink pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Mandle
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 60 g Krupice dětská
  • 40 g Cukr třtinový
  • 50 ml Brandy
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 481.4 mg
  • Vláknina 15800 mg
  • Vitamín A 15800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 15.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně pomleté mandle 200 g smícháme s rozpuštěným 130 g máslem. Přilijeme 50 g smetany, vanilkový cukr, citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu, nakonec vlijeme brandy a vše dobře promícháme.

  • 2

    Celá vejce a dva žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a utřeme na hladkou pěnu, kterou přimícháme do mandlové hmoty. Nakonec přisypeme krupici a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, posypeme třtinovým cukrem a připravenou hmotu vlijeme do mísy. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 40-45 minut.

  • 4

    Po upečení necháme mírně vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře. Každou porci těsně před podáváním ozdobíme ze 200 g smetany vyšlehanou šlehačkou a posypeme zbylými pomletými mandlemi.

Komentáře k receptu