Zapečené gnocchi s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 108.8 mg
- Vláknina 5370.3 mg
- Vitamín A 5370.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek. 
- 
                                2Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky. 
- 
                                3Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem. 
- 
                                4Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        