Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2189 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 405.8 mg
- Vláknina 5292.5 mg
- Vitamín A 5292.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky. 
- 
                                3Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou. 
- 
                                4V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme. 
- 
                                5Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        