Vepřová kýta s tagliatelle
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Vepřová kýta
 - 3 g Pepř cayenský
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 300 g Smetana zakysaná 14%
 - 20 g Protlak rajčatový
 - 500 g Tagliatelle
 - 20 ml Víno portské
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Mák mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 992 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 559 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 89.8 mg
 - Draslík 697.7 mg
 - Vláknina 5463 mg
 - Vitamín A 5463 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Kolečka cibule smažíme na másle a 1/2 lžíce oleje 6-8 minut doměkka. Přidáme drcený česnek, papriku, cayenský pepř, tenké malé řízečky z vepřového masa, petrželku, sůl a pepř, průběžně promícháváme, prudce smažíme, až maso změkne. Přilijeme portské víno, přivedeme znovu k varu a rychle zamícháme. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu, promícháme. Vmícháme houby, směs ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr omáčku ještě několik minut mírně povaříme.
 - 
                                3
Do teplých těstovin zamícháme zbývající olej a mák. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a na ně dáme maso s omáčkou.