Humří a kuřecí maso s těstovinami
Suroviny
- 90 g Sýr Parmezán
 - 115 g Humr
 - 450 g Těstoviny penne
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Fíky čerstvé
 - 6 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Víno Marsala
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 704 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 205.3 mg
 - Draslík 1088.6 mg
 - Vláknina 6384.2 mg
 - Vitamín A 6384.2 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
6 kusů fólie pomažeme máslem, abychom do nich zabalili kuřecí prsíčka. Vymažeme i pečící plech.
 - 
                                2
Do mísy dáme nasekané humří maso, pokrájené šalotky, fíky, marsalu, strouhanku, vejce, sůl, pepř a vše promícháme.
 - 
                                3
Ve všech kuřecích prsíčkách nařízneme kapsu a naplníme ji směsí. Každou porci zabalíme do fólie a dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
 - 
                                4
Do velkého hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu. Když se vaří, přidáme 1 lžíci oleje a vložíme těstoviny a 10 minut vaříme. Poté je scedíme a dáme na servírovací mísu. Postříkáme zbylým olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme stranou a udržujeme teplé.
 - 
                                5
Rozbalíme fólii a vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme je na tenké plátky, obložíme těstovinami a podáváme.