Nudlová polévka z Bangkoku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 150 g Nudle rýžové
  • 100 g Sójové výhonky
  • 100 g Bambusové výhonky
  • 100 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Tuk
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 697.7 mg
  • Vláknina 5975 mg
  • Vitamín A 5975 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3165.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod proudem tekoucí vody opláchneme koriandr, osušíme a lístky otrháme ze stonků. Ze dvou stroužků česneku odstraníme slupku, nasekáme je na jemné kousíčky. Do připraveného hmoždíře vložíme stonky koriandru a zrnka celého pepře. Rozdrtíme paličkou v hmoždíři, vyjmeme. Nemáme-li hmoždíř, použijeme k drcení koriandru a pepře hranu nože. Rozdrcenou směs vložíme do misky, přidáme kečup z rajčat, hnědý cukr, nasekaný česnek a polévkovou lžíci oleje. Smícháme.

  • 2

    Plátky z vepřového masa opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme. Podélným řezem maso rozpůlíme, vložíme do marinády, kterou jsme si předtím v misce připravili, v ní ponecháme na chladném místě přibližně 2 hodiny.

  • 3

    Nachystáme wok a maso vyndáme z marinády. Předehřejeme troubu na 180 °C, do woku vložíme pečicí tuk, rozpálíme a vepřové maso rychle opečeme z obou stran. Vyndáme vepřové plátky z pánve, na pekáči vložíme do trouby. Při 180 °C pečeme přibližně 15 minut. Potom opečené maso vyndáme, pokrájíme na plátky o síle přibližně 3 milimetry. Z chilli papričky odstraníme semínka a rozkrájíme ji na 2 milimetry silné kroužky. Sójové a bambusové výhonky pokrájíme na menší kousky.

  • 4

    Připravíme velký hrnec, do něhož vlijeme litr a půl hovězího vývaru, vsypeme rýžové nudle, pokrájené sójové a bambusové výhonky a kroužky z chilli papričky. Vaříme 10 minut, nakonec vložíme upečené maso a polévku zasypeme otrhanými lístky koriandru, poté necháme 5 minut stát mimo plotnu. Na závěr ještě dochutíme chilli omáčkou.

Komentáře k receptu