Špagety s česnekem a feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sůl mořská
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Feferony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 16 stroužek Česnek
  • 10 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 14849 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 338.2 mg
  • Vláknina 7576 mg
  • Vitamín A 7576 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce nalijeme 10l vody a přidáme 150g mořské soli. Přivedeme k varu, vložíme špagety a vaříme je na skus. Po uvaření špagety slijeme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku a nakrájené feferonky. Opečeme a vmícháme uvařené špagety (pokud ve špagetách zůstane trocha vody po vaření, nevadí.) Vše dobře promícháme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu