Pečený mořský pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1144 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 151 mg
 - Draslík 1575.6 mg
 - Vláknina 12821 mg
 - Vitamín A 12821 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.8 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Oválnou ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, vyložíme cibulí a polovinou pórku. Na zeleninu položíme pstruhy a poklademe je zbylým pórkem, rajčaty a nasekanou petrželkou. Zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 30–32 minut. Hotové pstruhy podáváme přímo z mísy.