Zapečený lilek s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 41.7 mg
 - Draslík 521.3 mg
 - Vláknina 11267.1 mg
 - Vitamín A 11267.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka. Posypeme solí a v cedníku necháme okapat. Opláchneme, scedíme a osušíme.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 190 °C nebo na stupeň 5.
 - 
                                3
Kolečka lilku smažíme na několikrát na olivovém oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Do obdélníkové zapékací mísy klademe vrstvy lilku. Nahoru dáme dostatečné množství rajčat, nakrájených na tenké plátky, nastrouhaného čedaru, čerstvě nasekaných listů bazalky a najemno nasekaný česnek. Pečeme 20-30 minut.
 - 
                                4
Když je lilek téměř hotový, vytáhneme mísu z trouby, posypeme nastrouhaným parmezánem a vrátíme zpět. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.