Jehněčí s nádivkou
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Rajčata
 - 150 g Žemle tuková
 - 10 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 20 g Petržel - nať
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 1500 g Jehněčí plec
 - 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 500 ml Vývar jehněčí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 934 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 287.1 mg
 - Draslík 877.9 mg
 - Vláknina 3106 mg
 - Vitamín A 3106 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo. Podusíme na něm očištěné a na nudličky pokrájené žampiony, vyjmeme a přendáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou cibuli, přilijeme smetanu, osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, zasypeme nasekanou petrželkou, přimícháme žloutky a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Očištěné maso opatrně vykostíme, uděláme do něho kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme. Do pekáče vložíme kosti a mírně na tuku osmahneme, kosti vyjmeme a prudce osmahneme nadité maso, osolíme, opepříme, dáme zpět kosti, podlijeme vývarem a v troubě pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                3
Před koncem dušení přidáme pokrájené papriky a oloupaná rajčata, pro barvu dopečeme bez poklice. Hotové maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti, do šťávy dáme kousek másla, necháme přejít varem a dokořeníme.