Soljanka z masové směsi
Suroviny
- 150 g Hovězí maso vařené
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 100 g Párky Debrecínské
 - 140 g Sádlo škvařené
 - 150 g Kuřecí maso vařené
 - 100 g Uzené maso vařené
 - 750 g Zelí kysané
 - 400 ml Rajčatová šťáva
 - 4 kávová lžička Kompot brusinkový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 10 ks Olivy zelené
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Gouda
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 3762 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 83.5 mg
 - Draslík 426.1 mg
 - Vláknina 9974.6 mg
 - Vitamín A 9974.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve podusíme kysané zelí. V kastrole na 70 g sádla osmahneme 1 drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí i s nálevem, sůl, cukr a drcený kmín a přikryté 10 minut dusíme.
 - 
                                2
Mezitím na kousky nakrájíme vařené hovězí, drůbeží a uzené maso, párky, olivy, cibuli a nakládané okurky.
 - 
                                3
Ve velké pánvi na sádle zpěníme cibuli. Poté vložíme nakrájené maso, okurky a vypeckované olivy, přidáme solené kapary a pepř, zalijeme rajskou šťávou, zamícháme, 15 minut povaříme a směs podle chuti přisolíme.
 - 
                                4
Do 4 zapékacích misek rozložíme na dno polovinu teplého dušeného zelí, na něj dáme povařenou masovou směs, kterou zakryjeme druhou polovinou zelí. Povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.
 - 
                                5
Soljanku podáváme v zapékacích miskách, posypanou sekaným koprem a ozdobenou brusinkovým kompotem.