Telecí bochánky s čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 222.2 mg
 - Vláknina 6263.3 mg
 - Vitamín A 6263.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekankové listy vložíme do nádoby, přidáme plátek citronu, 10ml oleje a zalijeme vroucí vodou. Namáčíme cca 6min, poté slijeme a listy zprudka 6-8min orestujeme na rozpálené pánvi. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Na jednotlivé plátky telecího masa rozložíme asi 3/4 množství čekanky, každý srolujeme do tvaru bochánku a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem okraji listů dolů.
 - 
                                3
Potřeme olejem a pečeme cca 8-10min v troubě předehřáté na 180C.
 - 
                                4
Na každý talíř navrstvíme 3 kopečky zbylé čekanky, na ně rozdělíme telecí bochánky a ihned podáváme.