Buchtičky s povidlovou náplní
Suroviny
- 90 g Sádlo škvařené
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 15 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 30 g Cukr moučkový
 - 50 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
 - 150 g Povidla švestková
 - 100 g Mák mletý
 - 25 g Tuk
 - 350 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 126.9 mg
 - Draslík 393.1 mg
 - Vláknina 6776.7 mg
 - Vitamín A 6776.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, přilijeme 70 gramů roztaveného sádla, přidáme cukr, vejce, žloutek, špetku soli, zalijeme mlékem a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku přivedeme k varu 200 ml mléka, přisypeme mletý mák, provaříme půl minuty a odstavíme. K máku přimícháme povidla a necháme chladnout.
 - 
                                3
Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Doprostřed každé placky položíme lžičkou náplň, těsto přes náplň překlopíme a uválíme do kuličky. Každou potřeme roztaveným sádlem.
 - 
                                4
Plech vymažeme tukem a kuličky vyskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 40 minut.
 - 
                                5
Upečené buchtičky odlepíme od sebe, rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a ještě teplé podáváme.