Maďarská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1018 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 344.2 mg
 - Vláknina 6622.5 mg
 - Vitamín A 6622.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmažíme cibuli najemno nakrájenou a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a necháme zakryté dusit 5 minut. Zatím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a přilijeme k paprice, přidáme nadrobno nakrájené houy a 20 minut necháme dusit. Nakonec omáčku scedíme a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Použijeme na maso nebo např. na těstoviny.