Vepřové maso na hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 144.5 mg
 - Draslík 52.3 mg
 - Vláknina 1517.5 mg
 - Vitamín A 1517.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4226 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poprášíme moukou.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém plátky masa z obou stran prudce opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme zbylou hořčici. Podlijeme trochou vody a octem, je-li třeba přisolíme, vrátíme opečené maso, zakryjeme poklicí, v předehřáté troubě dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme.
 - 
                                3
Před podáváním šťávu zjemníme máslem.