Příloha - smažené noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 1.8 mg
 - Vláknina 7938 mg
 - Vitamín A 7938 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosijeme hladkou mouku smíchanou se solí, do mouky si uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je špetkou cukru, zalijeme vlahým mlékem a necháme kvasnice nakynout. Poté mouku s kvasnicemi promícháme, přilijeme vlahé rozpuštěné sádlo a perlivou vodu - sodovku. Těsto důkladně zpracujeme, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Zakryjeme ho utěrkou a necháme ho na teplém místě zkynout minimálně 1.5 hodiny.
 - 
                                2
Vykynuté těsto dáme na trošku pomoučený vál a rozválíme ho na velmi tenkou placku. Nakrájíme kosočtverečky-noky, přibližně o velikosti 5x5cm. Vkládáme je opatrně do horkého oleje a usmažíme je z každé strany dozlatova. Hotové noky poklademe na papírovou utěrku a když se zbaví přebytečného tuku, dáme je na mísu. Noky podáváme teplé i studené, nejčastěji jako přílohu.