Paprikové lusky s kukuřičným suflé
Suroviny
- 80 g Kukuřice cukrová
 - 150 g Mouka kukuřičná
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 255.1 mg
 - Draslík 326.5 mg
 - Vláknina 5438.8 mg
 - Vitamín A 5438.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 239.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na zapékání vymažeme tukem. Papriky omyjeme, u každé odřízneme vršek se stopkou, vyjmeme semínka a dáme stranou. Lusky narovnáme do formy, špičkou dolů, můžeme seříznout nožem, aby stály. Odložená víčka paprik položíme vedle.
 - 
                                2
V rendlíku zahřejeme mléko, kukuřičnou mouku smícháme s vodou a vmícháme ji do mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Pak přidáme máslo, sůl, pepř a omáčku odstavíme z ohně. Žloutky rozmícháme a společně s kukuřičnými zrny a nasekanou natí jarní cibulky je přidáme k omáčce.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme lžící do omáčky a opatrně promícháme. Směsí naplníme připravené papriky.
 - 
                                4
Pečeme 25–30 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až suflé vyběhne. Troubu neotvíráme, jinak suflé nevyběhne!
 - 
                                5
Hotové papriky dáme na talíře, ke každé dáme jedno víčko se stopkou a ihned podáváme.