Dušená zelenina na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 200 g Květák
  • 200 g Karotka baby
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 534.7 mg
  • Vláknina 11507.2 mg
  • Vitamín A 11507.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji restujeme sedm minut cibuli nadrobno a prolisované stroužky česneku. Poté přidáme kostičky hrušek a restujeme dalších sedm minut, můžeme během toho přilít trochu vody. Pak přimícháme protlak a kari, po dvou minutách ještě vývar, osolíme, opepříme a přivedeme k varu na patnáct minut.

  • 2

    Poté přisypeme mrkev a dusíme pět minut. Pak přidáme brokolici a květák. Za deset minut posypeme pokrm koriandrem.

Komentáře k receptu